Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе

Победител на Шестото състезание по английски език Longman Competition

Понеделник, 15 Април 2019 | Автор на статията:  СУ Васил Левски
No Image

На 16 март 2019 в Русе се проведе националнияткръг на Шестото състезание по английски език Longman Competition,в което се бяха класирали 9 ученици от СУ „Васил Левски”. Те се състезаваха във възрастови групи, които отговаряха на нивото им по езика, съответно от А1 до В2. От тях се очакваше да покажат своите умения за слушане с разбиране, четене с разбиране и писане на две съчинения. Състезателният формат отговаря напълно на писмения изпит на PTE (Pearson Test of English), който е най-широко признатият сертификат по английски език в световен мащаб и съответства най-точно с изискванията на Европейската езикова рамка.

След обявяването на резултатите  с гордост съобщаваме, че нашата ученичка Николета Николова от 8А клас, с преподавател Галена Миланова,  заема престижното ІІ-ро място в България . Тя получи 74.75 точки от максмален брой 75 в съответното състезателно ниво А2, като успя да пребори конкуренцията от 265 финалисти от цялата страна.

Другите ни състезатели също се представиха повече от достойно, достигайки резултати, доближаващи максималния брой от 75 точки за всяко ниво:

Нива:

  • Breakthrough ( Young Learners Level 4):

Стела Марчева  от 7 клас, с преподавател Милена Коева - 71.50т

  • Level 1 (А2) :

1. Николета Николова от 8А клас – 74.75т

2. Александър Ломаев от 8А клас – 72т

3. Берк Шакиров от 8А клас – 69.75 т

4. Деян Димитров от 8В клас – 61.25т

  • Level 2   (В1):

1. Велизара Куртева от 10В клас – 72т

2. Полина Борисова от 10 В клас – 62.50т

  • Level 3 (В2)

1. Енес Тургаев от 10В клас – 68.50т

2. Тодор Тодоров от 10В клас – 67.50т

Всички състезатели ще получат сертификати за участие, а нашата победителка ще бъде наградена лично на Шестата национална конференция на Общността, която ще се проведе на 20 април 2019 г.  в София в хотел „Балкан” (Шератон).

Г-жа Мариана Петрова, старши учител по английски език и координатор на състезанието за училище СУ „Васил Левски”, гр. Русе, благодари на всички ученици, включили се в надпреварата, както и на техните изключителни преподаватели по английски език, които се трудеха неуморно за подготовката и организацията на своите ученици, преодолявайки различни учебни смени и далечни разстояния.

  • Източник: СУ Васил Левски