Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе

Второ място на Областния кръг на олимпиадата по ИТ

Понеделник, 12 Март 2018 | Автор на статията:  СУ Васил Левски

На 10 март 2018 в МГ „Баба Тонка“ - Русе, се състоя областният кръг на олимпиадата по информационни технологии. На него ученици от различни училища защитават своите проекти в три различни категории: Мултимедия (5-8 клас), Уеб сайт (5-8 клас), Интернет прилажения (9-12 клас), Приложни програми (9-12 клас) и Мултимедийни приложения (8-12 клас).

Тази година нашето училище бе представено от осмокласниците Виктория Иванова и Борислав Бонев с техния проект „Андерсенова физика“. Научен ръководител на учениците е г-жа Мария Спасова, старши учител по ИТ. Екипът ни се състезава с още двадесет и два проекта, в категория Мултимедия (5-8 клас). Щастливи сме, че Вики и Лъчо се пребориха с конкуренцията и заеха почетното второ място в класацията.

Проектът на осмокласниците представлява презентация по физика, в която са представени физични явления и процеси, описани по много интересен и образен начин от великия приказкописец Андерсен. Тя е изключително богата на анимации, представяща конкретните процеси и явления и е озвучена, за да може да се използва качествено в часовете по Човекът и природа и Физика и астрономия в 7 клас.

Честито на победителите!

  • Източник: СОУ Васил Левски