Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе

Връчихме дипломите на Випуск 2017

Четвъртък, 21 Юни 2018 | Автор на статията:  Админ СМ

На тържествена и изключително вълнуваща церемония на 20 юни 2018 година СУ „Васил Левски” - град Русе изпрати поредното ято зрелостници, завършили с изключително високи постижения своето средно образование в трите профилирани паралелки с интензивно изучаване на японски, китайски и  английски език. На тържествената трибуна, приветствани от топлите и вдъхновяващи думи на господин Галин Ганчев - директор на училището, с трепет и разтуптени сърца излязоха 67 дипломанти, за да получат своя документ за бъдещето.     

Отличниците на Випуск 2017 са петнадесет, с успех над 5.50, а повече от половината от завършилите вече са приети в университети  в България и в чужбина. 

Гости на тържеството бяха доктор Росица Георгиева - началник на РУО – Русе, професор Юлияна Попова – заместник-ректор на РУ „Ангел Кънчев”, Руси Данев- бивш заместник-директор на училището, учители, родители и ученици.

В своето слово към порасналите момичета и момчета директорът на училището им пожела върхове, към които да не престават да се стремят, гордост, за да останат достойни хора, и патриотизъм, за да  тачат корените си.

Дипломите на зрелостниците бяха връчени от г-жа Росица Георгиева, която се присъедини към апела на  г- н Ганчев  и пожела на завършващите да не забравят, че са възпитаници на училището, носещо с гордост името на Апостола, чиято борбеност и вяра трябва да съхраним в сърцата си.

По традиция отличниците бяха наградени с  медали, грамоти и часовници, а Йолита Данева от ХІІ Б клас - първенец на випуска, благодари на своите преподаватели и съученици за преживените моменти и емоции през всичките 12 щастливи и ползотворни години.

В края на тържеството полетелите към небето  шапки на зрелостниците  превърнаха този слънчев ден в още по-цветен, радостен и незабравим.

Текст: Анелия Йончева - старши учител по БЕЛ

 

  • Източник: СУ Васил Левски